Charles Lloyd - Kindered Spirits

Fortellingen om saksofonlegenden Charles Lloyd er nesten for god til å være sann. Han slo igjennom med en kvartett som hadde pur-unge Keith Jarrett og Jack DeJohnette i besetningen.

Teatret Vårt (PLASSEN) 690,- inkl.gebyr

Saxofonlegenden vender tilbake.

På sin seiersrunde rundt i verden gjestet denne kvartetten Moldejazz i festivalens første tiår, nærmere bestemt i 1966! Livealbumet “Forest Flower” fra Monterey Jazz Festival ble en umiddelbar klassiker, og har blitt beskrevet som jazzlydsporet til flower-power bevegelsen.
Lloyd fikk med andre ord gjennomslag langt utenfor jazzmenigheten. Han samarbeidet tidlig med blues-storheter som Muddy Waters, og senere med Beach Boys og The Band. Etter noen år på toppen var det stopp og han trakk han seg helt tilbake. To ti år med stillhet ble det, i et selvvalgt eksil i Big Sur, før den unike pianisten Michel Petrucciani hentet ham frem igjen og gjennopplivet karrieren hans. Etter dette har det gått slag i slag, og Lloyds musikalske reise har aldri stoppet å ta nye spennende vendinger. “Jo dypere jeg dykker ned i sjøen av lyd, jo mer blir jeg minnet på at jeg stadig må dykke dypere”, sa han i et intervju nylig.
At Lloyd er en av jazzens største nålevende stjerner er udiskutabelt, men det mest sentrale er hva musikken til Lloyd gjør med oss som lytter. Han har en unik tilstedeværelse, og en varm og lidenskapelig musikalitet som alltid når langt inn i sjelen til den som er så heldig å få høre.
For Lloyd er alle rom der musikk spilles hellige rom, enten det er en liten kjellerklubb, en kirke eller en konsertsal.

CHARLES LLOYD, Kindred Spirits

Merwin Sewell – gitar, Reuben Rogers – bass og Eric Harland -trommer

Følg artisten på sosiale medier: charleslloyd.com