Herbie Hancock

Legende og 80-årsjubilant tilbake på Moldejazz for 8. gang!

Bjørnsonhuset 690,- inkl.gebyr

Knapt noen konsert fortjener bedre betegnelsen «Legacy Consert». Herbie Hancock var på Moldejazz første gang i 1971 og dette blir åttende gang han gjester festivalen. Han spilte på museet da vi feiret den 50. festivalen i 2010 og det var utsolgt da han var her sist, i Bjørnsonhuset i 2017. Alt tyder på en ny utsolgt konsert!

Med en karriere som strekker seg over seks ti-år er Herbie Hancock der han alltid har vært, helt i fronten på verdensbasis når det gjelder kultur, teknologi og musikk. I tillegg til å være anerkjent som en legendarisk pianist og komponist har Herbie Hancock vært en aktiv deltaker i alle populærmusikkens forgreininger siden 1960-tallet. Som medlem av Miles Davis Quintet var han med og definerte en banebrytende ny retning i jazzen, og han fortsatte å utvikle nye stilretninger også med sine egne band og innspillinger. Utover på 1970-tall kom han med storselgere som eks vis «Headhunters», en plate som kombinerte elektrisk jazz, funk og rock på en måte som fremdeles har stor innflytelse på moderne musikk.

Herbie Hancock har mottatt Oscar for film-musikken til «Round Midnight» og til sammen 14 Grammy-priser inklusive «Årets album» for «River: The Joni Letters», to for «The Imagine Project» og en for «Lifetime Achievement». Hancock har mottatt en rekke priser og utmerkelser, også i andre land, som Frankrike.
Den kanskje aller største utmerkelsen fikk han i 2011 da han ble utnevnt til UNESCO-Goodwill-ambassadør. Han er utnevnt til professor ved Harvard-universitetet og han er medlem av det amerikanske akademiet for kunst og vitenskap. Han er i 2020 i studio og spiller inn ny plate.

Følg artisten på sosiale medier: herbiehancock.com