John McLaughlin & The 4th Dimension

Etter en konsertpause er John McLaughlin tilbake for fullt og sammen med sitt strålende band «4th Dimension» gjør han det klart at han fortsatt er en av verdens ledende gitarister.

Bjørnsonhuset 690,- inkl.gebyr

Etterlengtet comeback for gitar-trollmann!

John McLaughlin har i over 50 år vært en ledende gitarist, både innen tradisjonell samtidsjazz og i mer rock- og fusionpregede sammenhenger. Etter å ha samarbeidet med blant andre Alexis Korner, Georgie Fame og Brian Auger i England midt på 1960-tallet dro han i 1969 til USA der han via Tony Williams gruppe Lifetime snart ble involvert i Miles Davis elektriske jazzrevolusjon. På Miles-klassikeren ”Bitches Brew” bærer et av sporene til alt overmål hans navn! McLaughlins rykte som en førsteklasses session-musiker førte etter hvert til samarbeid med såpass ulike utøvere som Carla Bley, Wayne Shorter - og The Rolling Stones! Sammen med gitarkollega Carlos Santana fikk han rundt 1973 stor interesse for indisk musikk og religion, noe som tydelig påvirker gruppene Mahavishnu Orchestra og ikke minst Shakti, som ble McLaughlins to hovedprosjekter utover på 1970-tallet.

McLaughlin har vært på Moldejazz to ganger tidligere. Første gang i Idrettens Hus i 1986 med nevnte Mahavishnu Orchestra, en konsert som står som et spesielt minneverdig øyeblikk i Moldejazzhistorien og bakgrunnen for at årets konsert gis merket «Legacy Concert». Den utsolgte konserten i Bjørnsonhuset i 2011 var også svært bra, mannen som satt ved siden av meg i salen utbrøt etter konserten; - nå har jeg opplevd fire musikalske trollmenn!
Det forventes en ny utsolgt konsert med gitar-trollmann McLaughlin i Bjørnsonhuset!


John McLaughlin – gitar, Etienne MBappé – bass, Gary Husband – keyboards/trimmer, Ranjit Barot – trommer

Følg artisten på sosiale medier: johnmclaughlin.com