Zorn Selected

Årets Artist In Residence John Zorn er ikke bare en unik og eklektisk musiker, men også en lytter med et stort interessefelt og svært velutviklet nysgjerrighet.

Vi har utfordret han til å kuratere en norsk konsertrekke under årets festival.

Tre norske band er plukket ut av Zorn til konsertserien "Zorn Selected"

De vidåpne ørene og den brennende interessen har også gjort ham til en svært aktiv og spennende formidler av andres musikk.
Siden 1995 har han drevet etiketten Tzadik, som ikke bare har stått for utgivelsene av hans egen musikk, men også stått bak utgivelser med alt fra japansk støymusikk og radikal jødisk musikk til norske Maja Ratkjes strykekvartett "River Mouth Echo".
Den samme formidlingsgleden har også gjort at han siden 2005 har drevet spillestedet The Stone i New York. Et kreativt hull i veggen som har fungert som et hjem for det pulserende og kreative musikkmiljøet i storbyen.
Alt dette tatt i betraktning: det hadde vært bortimot naturstridig å ikke utfordre ham til å kuratere en konsertrekke når han gjør sin uke som Artist In Residence i Molde.
Zorn tok utfordringen på strak arm. Den eneste føringen vi som festival har gitt er at han skulle konsentrere seg om norske musikere. Han sendte umiddelbart en lang liste med forslag som siden har blitt kokt ned til et kresent utvalg med konserter, som vi er meget stolte av å kunne presentere under årets festival: